Вегански макарони със сирене

Вкусно и диетично
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 10.10.2017
Вегански макарони със сирене
Вегански макарони със сирене
 
Необходими продукти:
1 пакет паста (био или по избор)
2 средно големи картофа
1 средно голям морков
1 глава бял лук
1/2 ч. ч. сурово кашу
1 1/2 ч. ч. вряла вода (от варенето на зеленчуците)
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. сол (по избор)



Начин на приготвяне:
1
Пуснете обелените и нарязани на кубчета картофи във вряща вода и варете 2 минути. Добавете моркова и оставете да ври за още 5 минути. След това прибавете и нарязания лук и оставете да ври за още 7 минути.
Извадете зеленчуците от врящата вода и ги оставете настрана. Запазете водата (бульона) от варенето на зеленчуците.
2
Сварете пастата според инструкциите за готвене, посочени върху опаковката. Отцедете сварената паста и я залейте със студена вода (така става по-диетична и не се слепва).
3
Сложете зеленчуците, подправките и кашуто в блендер и добавете 1 1/2 ч. ч. от водата от варенето на зеленчуците. Блендирайте до получаване на кремообразна смес.
4
Добавете соса към пастата.
Може да сервирате веднага или да запечете за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Гарнирайте по избор. (Аз предпочитам хранителна мая с витамин Б12.)


Съвет:
Накиснете суровото кашу във вряща вода за 5 минути (аз го накисвам поне за 4-5 часа или за 1 денонощие).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: