„Кръмбъл“ с риба

Дата: 16.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г филе от сьомга
300 г филе от треска
100 г бейби спанак (почистен)
100 г заквасена сметана
30 г краве масло (+ за намазване)
50 мл бяло вино
2 глави лук шалот
сол и черен пипер на вкус
за трохите:
100 г брашно
70 г краве масло (студено)
50 г овесени ядки
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
„Кръмбъл“ с рибаБрашното се разбърква с овесените ядки, сол и черен пипер на вкус.
2
„Кръмбъл“ с риба 2Добавя се маслото, нарязано на кубчета. Претрива се с ръце до получаването на трохи, които се изсипват в тава с незалепващо покритие. Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
„Кръмбъл“ с риба 3Рибата се подсушава и се намазва с масло. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 12 минути на 180 градуса, с вентилатор.
4
„Кръмбъл“ с риба 4Лукът се наситнява и се задушава под капак в маслото.
5
„Кръмбъл“ с риба 5Щом стане прозрачен, се налива виното. Готви се, докато лукът омекне.
6
„Кръмбъл“ с риба 6Прибавят се сметаната, спанакът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от котлона.
7
„Кръмбъл“ с риба 7Рибата се сервира върху соса, поръсена с трохите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Mladen Bohnec се регистрира в сайта.
Mimi Pavlevska се регистрира в сайта.
Северина се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта