„Кръмбъл“ с риба

Апетитна идея за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г филе от сьомга
300 г филе от треска
100 г бейби спанак (почистен)
100 г заквасена сметана
30 г краве масло (+ за намазване)
50 мл бяло вино
2 глави лук шалот
сол и черен пипер на вкус

за трохите:
100 г брашно
70 г краве масло (студено)
50 г овесени ядки
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
„Кръмбъл“ с риба
Брашното се разбърква с овесените ядки, сол и черен пипер на вкус.
2
„Кръмбъл“ с риба 2
Добавя се маслото, нарязано на кубчета. Претрива се с ръце до получаването на трохи, които се изсипват в тава с незалепващо покритие. Пекат се 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
3
„Кръмбъл“ с риба 3
Рибата се подсушава и се намазва с масло. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 12 минути на 180 градуса, с вентилатор.
4
„Кръмбъл“ с риба 4
Лукът се наситнява и се задушава под капак в маслото.
5
„Кръмбъл“ с риба 5
Щом стане прозрачен, се налива виното. Готви се, докато лукът омекне.
6
„Кръмбъл“ с риба 6
Прибавят се сметаната, спанакът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от котлона.
7
„Кръмбъл“ с риба 7
Рибата се сервира върху соса, поръсена с трохите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: