Пиле със зеле

Дата: 25.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
200 г бекон (плочка)
500 мл пилешки бульон
40 мл зехтин
1 глава прясно зеле
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. захар
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле със зелеЗелето и чесънът се нарязват на ситно, лукът – на ивички, а беконът – на кубчета.
2
Пиле със зеле 2Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват до златисто в тенджера със сгорещен зехтин.
3
Пиле със зеле 3Изваждат се и в същия съд се запържват лукът, чесънът и беконът. Подправя се със зърната черен пипер, дафиновите листа, горчицата, оцета и захарта.
4
Пиле със зеле 4Добавя се зелето и се запържва.
5
Пиле със зеле 5Прехвърля се в тава, налива се бульонът и се посолява.
6
Пиле със зеле 6Отгоре се подреждат пилешките бутчета.
7
Пиле със зеле 7Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2019
Получи се различен вкус от традиционното запечено зеле. Малко по-кисело и леко корчиво. На нас ни хареса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
Aneli82 се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Френски багети
Емилия се регистрира в сайта.
Preslava Gancheva се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Хляб без месене със семена
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта