Пиле със зеле

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
200 г бекон (плочка)
500 мл пилешки бульон
40 мл зехтин
1 глава прясно зеле
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле със зеле
Зелето и чесънът се нарязват на ситно, лукът – на ивички, а беконът – на кубчета.
2
Пиле със зеле 2
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват до златисто в тенджера със сгорещен зехтин.
3
Пиле със зеле 3
Изваждат се и в същия съд се запържват лукът, чесънът и беконът. Подправя се със зърната черен пипер, дафиновите листа, горчицата, оцета и захарта.
4
Пиле със зеле 4
Добавя се зелето и се запържва.
5
Пиле със зеле 5
Прехвърля се в тава, налива се бульонът и се посолява.
6
Пиле със зеле 6
Отгоре се подреждат пилешките бутчета.
7
Пиле със зеле 7
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2019
Получи се различен вкус от традиционното запечено зеле. Малко по-кисело и леко корчиво. На нас ни хареса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: