Пушени свински ребра с барбекю сос

Апетитни, ароматни, изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра

за сухата подправка:
4 с. л. морска сол
2 с. л. кафява захар
2 с. л. червен пипер
2 с. л. сух чесън
1 с. л. черен пипер на зърна
1 с. л. сух лук
2 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. чипотле

за барбекю соса:
300 г кетчуп
100 г кафява захар
100 мл ябълков оцет
50 мл бърбън
50 г глюкоза
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. от сухата подправка
1 с. л. кайенски пипер
1 с. л. пипер меланж
1/2 с. л. чесън на прах
1/2 с. л. бял синап
1/4 с. л. суха мащерка
1/4 с. л. сух лук

за мариноване:
100 мл от барбекю соса
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. от сухата подправка
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. кафява захар


Начин на приготвяне:
1
Пушени свински ребра с барбекю сос
Морската сол за сухата подправка се смила с кафявата захар, черния пипер, чипотлето, сухия чесън, сухия лук, кимиона и червения пипер.
2
Пушени свински ребра с барбекю сос 2
Кетчупът и доматеният концентрат за соса се кипват със соса „Уорчестър“, кафявата захар, оцета и бърбъна. Готви се около 10 минути.
3
Пушени свински ребра с барбекю сос 3
Добавят се смлените в кафемелачка синап, чесън, мащерка, лук, кайенски пипер и пипер меланж. Готви се още около 20 минути.
4
Пушени свински ребра с барбекю сос 4
Налива се глюкозата и след още около 10 минути съдът се дърпа от огъня.
5
Пушени свински ребра с барбекю сос 5
Сосът се разбърква с 1 с. л. от сухата подправка.
6
Пушени свински ребра с барбекю сос 6
Маринатата се приготвя, като около 100 мл от барбекю соса се смесват със соса „Уорчестър“, ябълковия оцет, захарта, 1 с. л. от сухата подправка и 200 мл вода. Разбърква се, докато всичко се разтвори.
7
Пушени свински ребра с барбекю сос 7
Ребрата се почистват от ципата от страната на костите.
8
Пушени свински ребра с барбекю сос 8
С помощта на спринцовка на няколко места в месото се инжектира маринатата. Оставя се да престои поне 2 часа.
9
Пушени свински ребра с барбекю сос 9
След това се натрива с част от сухата подправка.
10
Пушени свински ребра с барбекю сос 10
Поставя се уреда за опушване загрят на 140–150 градуса, като ребрата трябва да са надолу, а месото нагоре. Оставя се около 2 часа, без да се отваря. След това месото се обръща и се готви още час.
11
Пушени свински ребра с барбекю сос 11
Намазва се внимателно с останалата марината и се увива стегнато с алуминиево фолио. Не бива да има дупки. Пече се поне още за час.
12
Пушени свински ребра с барбекю сос 12
Когато е готово, месото се намазва хубаво с барбекю соса и се завива в лист алуминиево фолио. Оставя се да престои 20–30 минути на стайна температура.
13
Пушени свински ребра с барбекю сос 13
Нарязва се и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2022
Много вкусни стават
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: