Запечен боб

Вкусно безмесно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 25.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г едър бял боб
100 мл олио
1 стрък стеблена целина
1 глава червен лук
1 зелена чушка
1/2 връзка магданоз
2 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен боб
Бобът се накисва за една нощ. След това се сварява, като първата вода се изхвърля. Свареният боб се отцежда, а 200 мл от водата от варенето се запазват.
2
Запечен боб 2
Лукът, целината и чушката се почистват и се нарязват на малки кубчета. Запържват се за кратко в сгорещеното олио.
3
Запечен боб 3
Добавя се доматеният концентрат.
4
Запечен боб 4
Сипва се бобът и се поръсва с наситнен магданоз и червения пипер. Овкусява се със сол, черен пипер и риган.
5
Запечен боб 5
Прехвърля се в керамичен съд, налива се заделената вода и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2019
Аз добавих и печена червена чушка за по-богат вкус. Накрая за месоядните отгоре добавих парченца наденица. Получи се добре!
4.
Изпрати
лично съобщение

11.07.2018
Страхотна рецепта. Сготвих я с червен боб и жълта чушка, стана прекрасно!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2017
Любимото ядене на мъжа ми!
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Вкусно и лесно ядене.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2017
Вкусно бобче за вечеря! Въпреки, че леко го преварих е страхотен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: