Заек по малтийски

Дата: 17.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
1 кг картофи
200 г замразен грах
8 скилидки чесън
3 глави лук
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 моркова
150 мл червено вино
1 стрък стеблена целина
70 мл зехтин
50 г краве масло
3 дафинови листа
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. смлян бахар
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек по малтийскиЗаекът се реже на порции, посолява се, поръсва се с черен пипер и бахар. Запържва се на няколко пъти в половината от зехтина – до златисто. Изважда се.
2
Заек по малтийски 2В същия съд се налива останалият зехтин и се запържват нарязаните на кубчета лук, моркови и целина, както и наситненият чесън.
3
Заек по малтийски 3Сипват се доматеният концентрат, виното и доматите. Овкусява се с ригана, настърганата лимонова кора, дафиновите листа, сол и черен пипер.
4
Заек по малтийски 4Наливат се 500 мл вода, добавя се заекът и се готви около 1 час и 20 минути на слаб огън, под капак.
5
Заек по малтийски 5Накрая се добавя грахът (който е оставен предварително да се отпусне на стайна температура) и се готви още около 10 минути.
6
Заек по малтийски 6Картофите се белят и сваряват до готовност. Режат се на едри кубчета и се слагат в тава. Поливат се с разтопено масло, посоляват се и се запичат за около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Заек по малтийски 7Яхнията се сервира с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2017
Йес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта