Пилешко филе, опаковано в облак

Дата: 24.10.2017
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Пилешко филе, опаковано в облакПилешко филе, опаковано в облакПилешко филе, опаковано в облакПилешко филе, опаковано в облакПилешко филе, опаковано в облак
 
Необходими продукти:
6 бр. единични пилешки филета
6 с. л. барбекю сос
160-180 г сух салам по избор (може и луканков)
375 г сирене „Моцарела“ (3 топки х 125 г)
120 г сирене „Чедър“
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешките филета се измиват и се подсушават. Поръсват се с малко сол и черен пипер.
2
Във всяко филе се правят по четири напречни разреза, на разстояние от около 1,5 см, като не се започва съвсем от края и във всеки разрез се сипва от барбекю соса - по 1 с. л. на филе.
3
Саламът се нарязва на тънки кръгчета. В двата най-крайни и къси разреза се поставя вертикално по едно кръгче салам, а в средните два - по 2 или 3 броя.
4
Топките моцарела се режат надлъжно на 2 части и всяка част се реже на 4 парчета. Нарязаните парчета се поставят успоредно на салама. Отгоре се поръсва риганът.
5
Чедърът се настъргва и се разпределя върху всички филета.
6
Фурната се загрява на 190 градуса. Филетата се слагат в тава (върху хартия за печене) и се запичат за около 29-34 минути.


Съвет:
Понеже при печенето сирената се разтопяват и падат на дъното на тавата, след изваждането на филетата от фурната трябва да се загребе с лъжица от сирената и да се изсипе върху филетата, така че те да се забулят, все едно са потънали в облак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта