Шакалака

Африканско безместно ястие
Източник: Георги
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.10.2017
Шакалака
 
Необходими продукти:
2 глави лук
10 моркова
3 чушки
1 люта чушка
2 консерви печен боб (с домати)
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в олио.
2
Чушките се почистват от дръжките и семките и също се нарязват на кубчета. Прибавят се към лука, заедно с лютата чушка.
3
Когато зеленчуците омекнат, се добавят обелените и настъргани моркови.

4
Овкусява се със сол и черен пипер и се готви до готовност на зеленчуците.
5
След това се сипва добре отцеденият от доматите боб (без да се измива).
6
Ястието се оставя на слаб огън за около 7-8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: