Фритата с царевица и гъби

Апетитен аламинут с приятно пикантен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
1 глава лук
1 тиквичка
1/2 консерва царевица с чили
200 г кафяви печурки
125 г сирене „Моцарела“
80 г краве масло
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1 щипка пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Фритата с царевица и гъби
Тиквичката се реже на тънки кръгчета. Гъбите се почистват и се режат на тънко, а пънчетата им се отстраняват.
2
Фритата с царевица и гъби 2
Лукът се нарязва на полумесеци.
3
Фритата с царевица и гъби 3
Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещеното масло.
4
Фритата с царевица и гъби 4
Когато омекнат, се добавя отцедената царевица.
5
Фритата с царевица и гъби 5
Подправя се с риган, сол и черен пипер на вкус.
6
Фритата с царевица и гъби 6
Яйцата се разбиват добре с малко сол и се изливат върху зеленчуците.
7
Фритата с царевица и гъби 7
Отгоре се накъсва моцарелата и се поръсва с пушения червен пипер. Готви се около 15 минути на слаб огън, под капак.
8
Фритата с царевица и гъби 8
Охлажда се леко и се сервира с листа босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Вкусно ястие се получи . Всички рецепти за фритати, които съм изпробвала тук са лесни и винаги успешни :)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2018
Отлично, даже много-добре!
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2017
Много апетитно се получи.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2017
Страхотна фритата!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: