Ориз от карфиол

Диетично и различно
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.10.2017
Ориз от карфиол
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
1 ч. л. кокосово масло


Начин на приготвяне:
1
Почистете карфиола и го накълцайте на ситно – като оризови зърна (или го раздробете в блендер – на парченца, подобни на оризови зърна).

2
Загрейте кокосовото масло в тиган на средна температура и добавете „ориза“ от карфиол. Оставете под капак, докато „оризът“ се „изпоти“, като внимавате да не изгори и да не почернее.

3
Може да сервирате „ориза“ от карфиол като гарнитура или да добавите морков, сладък картоф, грах, нахут и доматен сос или сос къри.


Съвет:
Ако разполагате с голямо количество пресен карфиол може да го накълцате и да го съхраните във фризер за по-късна топлинна обработка. В такъв случай карфиолът отделя повече вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: