„Ризото“ от спелта с гъби

Дата: 18.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г спелта
100 г печурки
60 г краве масло
25 г сушени манатарки
800 мл зеленчуков бульон
60 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
2 скилидки чесън
1 стрък праз
1/4 връзка пресен лук
1 с. л. сирене „Маскарпоне“ (или заквасена сметана)
1 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
„Ризото“ от спелта с гъбиСпелтата се накисва в студена вода за около 20 минути. След това се отцежда.
2
„Ризото“ от спелта с гъби 2Манатарките се накисват в 100 мл вряла вода. Отцеждат се и се накълцват, а водата се запазва.
3
„Ризото“ от спелта с гъби 3Печурките се белят и се режат на едро.
4
„Ризото“ от спелта с гъби 4Празът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина.
5
„Ризото“ от спелта с гъби 5Добавят се гъбите, а след около 2 минути – спелтата, отцедените манатарки, водата от манатарките и виното. Разбърква се.
6
„Ризото“ от спелта с гъби 6Малко по малко се налива бульонът, като се бърка. Когато течността се абсорбира, съдът се дърпа от котлона.
7
„Ризото“ от спелта с гъби 7Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се с маскарпонето, маслото и настъргания пармезан.
8
„Ризото“ от спелта с гъби 8Сервира се с наситнен пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Петя се регистрира в сайта.
Evelina Kostova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Мусака от тиквички и спанак
Анна коментира рецептата Мусака от тиквички и спанак
Кристиан се регистрира в сайта.
Николета се регистрира в сайта.
Ваня коментира рецептата Течен шоколад
Karina Dimova се регистрира в сайта.
Mario Markov се регистрира в сайта.
Abi Abi се регистрира в сайта.
Elka Koycheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта