Печени „крилца“ от карфиол със сос

Дата: 09.10.2017
Източник: sailvegan
ТИТЛА: Хоби готвач
Печени „крилца“ от карфиол със сос  Печени „крилца“ от карфиол със сос
 
Необходими продукти:
1 голяма глава карфиолза панировката:
2/3 ч. ч. био брашно (бяло или от лимец)
1/2 ч. ч. овесено брашно (или смлени овесени ядки)
2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. сух босилек
1/8 ч. л. морска сол
1/8 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 с. л. сироп от агаве
3/4 ч. ч. изворна вода
за соса:
1/2 ч. ч. сос „Шрирача“
1 ч. л. червен пипер
1 голяма скилидка чесън (накълцана)
1 с. л. лук (ситно нарязан)
2 ч. л. агаве (или сок от захарна тръстика)
1/4 ч. ч. зехтин
1/4 ч. ч. кокосово масло
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“ (или соев сос)
1/8 ч. л. лют червен пипер (или кайенски пипер)
1 ч. л. оризов оцет (или бял оцет)

Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната до 450 градуса и подгответе тавичка с пергаментна хартия.
2
Разбъркайте съставките за панировката в средно голяма купа, докато се получи смес с консистенция като тесто за палачинки. При необходимост долейте още бадемово мляко или вода. Разделете розичките на карфиола на хапки (с диаметър от около 2,5 см. Добавете ги към сместа в купата и ги покрийте хубаво с панировка. Сложете ги в тавата и печете 15-20 минути на средното ниво във фурната, като след десетина минути завъртете тавата, за да се изпекат равномерно, докато карфиолът придобие златистокафяв цвят и стане хрупкав.
3
Смесете и разбийте продуктите за соса в блендер (на висока скорост /обороти), до получаване на хомогенна смес. Изсипете сместа в малка (до средно голяма) тенджера и оставете на умерен огън, като разбърквате, докато започнат да се образуват балончета. Дръпнете съда от котлона.
4
Отделете част от соса за поднасяне и добавете карфиола към останалия сос (по-лесно става, ако се използват щипки, за да не се раздроби). След това сложете напоения със сос карфиол обратно в тавата (върху хартията за печене) и печете още 5-7 минути, докато стане хрупкав.
5
Сервирайте „крилцата“ от карфиол, заедно със заделения сос, поднесен в отделна купичка. По желание може да добавите селъри и моркови или майонеза или „Ранч“ сос.


Съвети:
Вместо 1/4 ч. ч. в соса може да сложите 1/2 ч. ч. кокосово масло и да пропуснете зехтина.

За панировката може да използвате също и брашно от нахут или от елда.

Сосът може да се съхранява до 2 седмици.

Рецепта за веганска майонеза може да намерите в моя профил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта