Печени „крилца“ от карфиол със сос

Дата: 09.10.2017
ТИТЛА: Хоби готвач
Печени „крилца“ от карфиол със сос  Печени „крилца“ от карфиол със сос
 
Необходими продукти:
1 голяма глава карфиолза панировката:
2/3 ч. ч. био брашно (бяло или от лимец)
1/2 ч. ч. овесено брашно (или смлени овесени ядки)
2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. сух босилек
1/8 ч. л. морска сол
1/8 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. лют червен пипер
1 с. л. сироп от агаве
3/4 ч. ч. изворна вода
за соса:
1/2 ч. ч. сос „Шрирача“
1 ч. л. червен пипер
1 голяма скилидка чесън (накълцана)
1 с. л. лук (ситно нарязан)
2 ч. л. агаве (или сок от захарна тръстика)
1/4 ч. ч. зехтин
1/4 ч. ч. кокосово масло
1/2 ч. л. сос „Уорчестър“ (или соев сос)
1/8 ч. л. лют червен пипер (или кайенски пипер)
1 ч. л. оризов оцет (или бял оцет)

Начин на приготвяне:
1
Загрейте фурната до 450 градуса и подгответе тавичка с пергаментна хартия.
2
Разбъркайте съставките за панировката в средно голяма купа, докато се получи смес с консистенция като тесто за палачинки. При необходимост долейте още бадемово мляко или вода. Разделете розичките на карфиола на хапки (с диаметър от около 2,5 см. Добавете ги към сместа в купата и ги покрийте хубаво с панировка. Сложете ги в тавата и печете 15-20 минути на средното ниво във фурната, като след десетина минути завъртете тавата, за да се изпекат равномерно, докато карфиолът придобие златистокафяв цвят и стане хрупкав.
3
Смесете и разбийте продуктите за соса в блендер (на висока скорост /обороти), до получаване на хомогенна смес. Изсипете сместа в малка (до средно голяма) тенджера и оставете на умерен огън, като разбърквате, докато започнат да се образуват балончета. Дръпнете съда от котлона.
4
Отделете част от соса за поднасяне и добавете карфиола към останалия сос (по-лесно става, ако се използват щипки, за да не се раздроби). След това сложете напоения със сос карфиол обратно в тавата (върху хартията за печене) и печете още 5-7 минути, докато стане хрупкав.
5
Сервирайте „крилцата“ от карфиол, заедно със заделения сос, поднесен в отделна купичка. По желание може да добавите селъри и моркови или майонеза или „Ранч“ сос.


Съвети:
Вместо 1/4 ч. ч. в соса може да сложите 1/2 ч. ч. кокосово масло и да пропуснете зехтина.

За панировката може да използвате също и брашно от нахут или от елда.

Сосът може да се съхранява до 2 седмици.

Рецепта за веганска майонеза може да намерите в моя профил.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariya Georgieva коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Милена коментира рецептата Ягодов сладкиш
Mariya Georgieva се регистрира в сайта.
Галина Липчева се регистрира в сайта.
Марина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта