Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета

Дата: 07.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 големи зелени тиквички (цукини)
3 бр. калифорнийски чушки (жълта, зелена и червена)
2 стръка босилек
за соса:
150 г чери домати
60 г сушени домати
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 стръка пресен босилек
70 мл зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус
за кюфтетата:
1 кг печурки
2 с. л. зехтин
2 ч. л. бял тахан
2 ч. л. риган
100 г орехи
1 скилидка чесън
1 с. л. тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтетаСушените домати за соса се накисват в топла вода за 30 минути, отцеждат се и се нарязват.
2
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 2В блендер се смилат чесънът, лукът, чери доматите, сушените домати, лимоновият сок, босилекът, зехтинът и солта. Наливат се около 50 мл студена вода, отново се смила и сосът се оставя настрана.
3
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 3Печурките за кюфтетата се белят, нарязват се на четири и се слагат в тава, покрита с пергаментова хартия. Поливат се със зехтин, подправят се със сол и черен пипер и се пекат в загрята на 220 градуса фурна за 30 минути.
4
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 4След това се смилат с тахана, соевия сос, орехите, чесъна, ригана и сол на вкус.
5
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 5От сместа се оформят малки кюфтенца.
6
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 6Тиквичките се нарязват на тънки ленти с белачка, а след това на ивички, като спагети. Бланшират се за 5-10 секунди в кипяща подсолена вода, охлаждат се в купа със студена вода и лед и се отцеждат. Чушките се нарязват на кубчета.
7
Вегетарианска „паста“ с гъбени кюфтета 7Тиквичките се разпределят в чинии и се поливат с доматения сос. Слагат се кюфтетата и нарязаните чушки и се украсява с листенца босилек. По желание се полива със зехтин.

Съвети:
Ако сместа за кюфтетата е прекалено лепкава, се добавят още орехи.
Готовите кюфтенца може да се овалят в смлени орехи. Готовото ястие може да се поръси с пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2014
Невероятно ястие - вкусно и лесно за приготвяне!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта