Талятели с прошуто и портокал

Дата: 28.03.2014
ТИТЛА: Чирак
Талятели с прошуто и портокал
 
Необходими продукти:
250 г (5-6 топки) талятели
2 с. л. безсолно масло
100-150 г прошуто (накъсано на лентички)
250 г заквасена сметана
1 портокал
2 щипки сол
прясно смлян черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
В голяма тенджера се стопля вода, докато заври. Водата се подправя със сол и се прибавят талятелите. Варят се до готовност (5-6 минути).
2
Маслото се разтапя в отделен съд на средно висока температура. Добавя се прошутото и се пържи до зачервяване за около 3 минути.
3
Към прошутото се прибавят готовите талятели и сметаната. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
4
Преди сервиране се облива обилно със свежия сок на портокала. По желание може да се добавят парченца портокал и да се настърже съвсем малко от кората му.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2014
Към рецептата може да се добавят 2 щипки розмарин,още по-вкусно става
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Georgieva се регистрира в сайта.
Aleksandra Koleva се регистрира в сайта.
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта