Паста със сос „Карузо”

Дата: 22.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г дребна паста
2 с. л. зехтин
1 глава лук
200 г печурки
100 г пушена шунка
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
250 мл животинска сметана
250 мл прясно мляко
125 г сирене „Моцарела”
50 г сирене „Пармезан”
3–4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Паста със сос „Карузо”Лукът се нарязва наситно, а шунката – на кубчета. Пънчетата на гъбите се отстраняват, а шапките се белят и се режат натънко.

2
Паста със сос „Карузо” 2Лукът и гъбите се запържват последователно в зехтина, добавя се шунката и съдът се дърпа от котлона.
3
Паста със сос „Карузо” 3Брашното се запържва в маслото.
4
Паста със сос „Карузо” 4Към него, малко по малко, се налива загрятото мляко, сипва се и сметаната.
5
Паста със сос „Карузо” 5Щом сосът се сгъсти, се добавят настърганият пармезан и накъсаната моцарела.
6
Паста със сос „Карузо” 6Когато се разтопят, готовият бешамел се сипва при гъбената смес.
7
Паста със сос „Карузо” 7Пастата се сварява в подсолена вода.

8
Паста със сос „Карузо” 8Отцежда се, разбърква се със соса и се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се, поръсена с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2020
Не ми допадна
18.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Не го направих както трябваше, но това не значи, че не беше вкусно ;)
17.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Страхотна е!
16.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2014
Невероятно вкусно и лесна за приготвяне рецепта ! Благодаря много !
15.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
Много лесна и вкусна рецепта! Фаворит ми е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта