Постни спагети със сос от авокадо

Паста с фин, лек и деликатен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г спагети без яйца
2 тиквички
100 г чери домати
40 г рукола

за пюрето от авокадо:
1 авокадо
1 краставица
2 стръка босилек
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни спагети със сос от авокадо
Обеленото авокадо се пюрира в блендер заедно с краставицата, чесъна, босилека, лимоновия сок, сол и черен пипер.
2
Постни спагети със сос от авокадо 2
Тиквичките се нарязват на тънки ленти (като спагети), без да се белят.
3
Постни спагети със сос от авокадо 3
Чери доматите се разполовяват.
4
Постни спагети със сос от авокадо 4
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се добавя към пюрето. Слагат се и тиквичките и се разбърква добре.
5
Постни спагети със сос от авокадо 5
При сервиране се гарнира с чери доматите и руколата.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2022
Супер свежо, но по-малко лимон:)
7.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2015
Рецептата е лесна и наистина много вкусна :) Подходяща за пролетта със своя свеж зелен цвят и вкус :) Нямах спагети, а и ми е малко трудно приготвянето, затова я направих с фарфалети и доматите не са чери, а обикновени розови домати, защото имах такива. Получи се много свеж сос, а тиквичката допълни тази зелена сочност и всичко стана много вкусно :)Препоръчвам!
6.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2014
Много ми хареса \"пюрето от авокадо\". Изобщо не очаквах да стане толкова вкусно! Ще повторя. Само дето махнах тиквичките, защото не ми харесаха нещо.
5.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2014
Аз може би прекалих с лимона, но ми се получи кисело.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2014
Идеални са за пости!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: