Верея 1 кг за закуска, обяд и вечеря

Три апетитни ястия с новата опаковка от кг на Верея
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
Бухти с кисело мляко
250–300 г брашно
1 яйце
200 г кисело мляко Верея
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
олио за пържене на маслена баня
пудра захар за поръсване

за сервиране:
кисело мляко Верея
мед
сирене
сладка по избор

Подлучени яйца по панагюрски
6 яйца (размер L)
400 г кисело мляко Верея
200 г краве сирене
3 с.л. оцет
1 скилидка чесън
1 връзка див лук
1/2 връзка копър
1 с.л. краве масло
1/2 ч. л. червен пушен пипер
4 с.л. зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус

Патладжанени рулца с кайма
2-3 големи патладжана
800 г смляно телешко месо от плешка
200 мл червено вино
250 мл говежди бульон
50 г краве масло
30 мл олио
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
1 с.л. доматен концентрат
1/2 малка глава лук
1–2 скилидки чесън
1 връзка прясна мащерка
1/2 връзка магданоз
щипка сух риган
1 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
500 г кисело мляко Верея
200 г кашкавал от краве мляко
50-100 г брашно
3 жълтъка
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Верея 1 кг за закуска, обяд и вечеря
Закуска: Бухти с кисело мляко

Време за приготвяне: 30 минути
Брой порции: 4

Начин на приготвяне:

1. Содата се гаси в киселото мляко. Добавят се захарта, солта, яйцето и брашното и сместа се разбърква до хомогенност.
2. С намазнена лъжица се взима от тестото и се пуска в сгорещено олио. Бухтите се пържат до златисто-кафяв цвят.
3. Отцеждат се от мазнината и се поръсват с пудра захар.
4. Поднасят се по желание с кисело мляко, мед, сладка по избор и/или сирене.

2
Верея 1 кг за закуска, обяд и вечеря 2
Обяд: Подлучени яйца по панагюрски

Време за приготвяне: 30 минути
Брой порции: 2

Начин на приготвяне:
1. Оцетът и около 1 литър вода се загряват малко под точката на кипене (не трябва да ври). Яйцата се чукват едно по едно и се пошират 6–7 минути.
2. Изваждат се с решетъчна лъжица, отмиват се в купа с вода и се отцеждат.
3. Скилидката чесън, дивият лук и копърът се пасират на пюре с малка част от киселото мляко, след което се разбърква се с останалото кисело мляко. Овкусява се със зехтина, сол и черен пипер.
4. Червеният пипер се запържва за кратко в маслото.
5. Сиренето се натрошава в чинии, върху него се сипва от млечния сос, отгоре се слагат по 3 яйца в порция и се заливат с част от запърженото масло.

3
Верея 1 кг за закуска, обяд и вечеря 3
Вечеря: Патладжанени рулца с кайма

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Брой порции: 6

Начин на приготвяне:
1. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото и маслото.
2. Добавя се смляното месо и се пържи, докато стане на трохи и започне да карамелизира.
3. Сипва се доматеният концентрат и се запържва за кратко.
4. Налива се виното и се готви, докато се редуцира.
5. Прибавят се доматите, наливат се около 200 мл телешки бульон и се овкусява с червен пипер, сол и черен пипер, нарязаните билки и ригана.
6. Готви се 20–30 минути, докато се получи гъсто рагу. Ако има нужда, се налива още от бульона.
7. Патладжаните се нарязват на тънки ленти с помощта на белачка. След това се осоляват и се оставят за 20 мин. Подсушават се, намазват се със зехтин и се пекат на грил тиган.
8. Върху всяко парче патладжан се слага от плънката и завива рулце. Рулата се подреждат в тава.
9. Заливката се приготвя от жълтъците, брашното, киселото мляко, сол, черен пипер и индийско орехче.
10. Изсипва се върху ястието, отгоре се поръсва с настърган кашкавал и тавата се слага в загрята на 180 градуса фурна. Пече се 20-30 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: