Виенско тесто

Дата: 23.04.2017
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Виенско тесто
 
Необходими продукти:
330 г брашно
1 щипка сол
230 г краве масло (студено)
1 шушулка ванилия
60 г пудра захар
1 яйце (или 1 жълтък)
 

Начин на приготвяне:
1
Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Поръсете го със солта.
2
Разбийте яйцето в купичка.
3
В кладенчето от брашно изсипете нарязаното на кубчета масло, разбитото яйце, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.
4
Смесете продуктите в кладенчето с пръсти, след което постепенно омесете тесто - възможно най-бързо. За смесването на продуктите може да си помагате с шпатула.
5
Оформете тестото на топка, сплескайте я и я завийте в прозрачно фолио. Оставете тестото за 30 минути в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Valya Prokopieva се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Класически лимонов тарт
SuperMag коментира рецептата Сладкиш с рикота и боровинки
SuperMag коментира рецептата Лятна салата с халуми
SuperMag коментира рецептата Гирос
SuperMag коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
SuperMag коментира рецептата Рамен бургер
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта