Виетнамски кюфтета

Апетитно основно с екзотичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
400 г смляно месо от свинска плешка
1 глава лук шалот
1/4 глава лук
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен кориандър
1–2 с. л. рибен сос (фиш сос)
1–2 с. л. соев сос
1 с. л. царевично нишесте

за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
100 г смляно месо от свинска плешка
250 мл пилешки бульон
50 мл сос от стриди
40 мл олио
2 скилидки чесън
2 глави лук шалот
1/2 глава лук
2 с. л. кетчуп
1 с. л. соев сос
1/2 с. л. сухо чили
1/2 ч. л. куркума


Начин на приготвяне:
1
Виетнамски кюфтета
Каймата и бульонът за соса се кипват, след което се варят 15 минути. Междувременно се отпенва.
2
Виетнамски кюфтета 2
Сместа се пюрира.
3
Виетнамски кюфтета 3
Лукът, шалотът и чесънът се наситняват.
4
Виетнамски кюфтета 4
Чесънът се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се двата вида лук, чилито и куркумата.
5
Виетнамски кюфтета 5
Пържат се около 30 секунди и се наливат доматите, кетчупът, сосът от стриди, соевият сос и пюрираното с бульона месо. Вари се още петнайсетина минути и се дърпа от огъня.
6
Виетнамски кюфтета 6
Трите вида лук и кориандърът за кюфтетата се наситняват. Смесват се със смляното месо, овкусява се със соев и рибен сос. Прибавя се нишестето и се разбърква.
7
Виетнамски кюфтета 7
Оформят се 16 кюфтета, които се готвят 5–6 минути на пара.
8
Виетнамски кюфтета 8
След това се прехвърлят в соса, където се варят на много слаб огън около 5 минути.
9
Виетнамски кюфтета 9
Кюфтетата се поднасят със соса и по желание – с пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: