Винен кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2001
Винен кебап
 
Необходими продукти:
700 г обезкостена свинска плешка
1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 дафинов лист
1 ч. л. червен пипер
няколко зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 ч. ч. червено вино
1/2 кг картофи
50 г краве масло
1/2 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Винен кебап
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото за минута.
2
Винен кебап 2
Прибавя се нарязаният надребно лук, тенджерата се затваря и месото се задушава на тих огън до изпаряване на образувалия се бульон.
3
Винен кебап 3
Приготвя се картофено пюре, като картофите се сваряват с обелките и докато са топли, се обелват и пасират. Разбъркват се заедно с подправките, прясното мляко и маслото.
4
Винен кебап 4
Месото се поръсва с брашно и червен пипер, прибавя се размито в хладка вода доматено пюре и подправките. Наливат се виното и чаша гореща вода. Разбърква се и се задушава 10-15 минути. Кебапът се гарнира с картофено пюре.

Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Катя, технологично може, но не бихме го препоръчали, тъй като и цветът, и вкусът на ястието ще станат различни. В случая, по- подходящо е, да се използва червено вино.
10.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
искам да попитам дали ще се получи добре с розе,вместо червено вино?
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2016
Бързо ,лесно,вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
получи се вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2015
бързо и вкусно ястие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: