Ябълков пай

Вкусен и лесен
Източник: Мария Пенева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.02.2022
Ябълков пай
 
Необходими продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 кисело мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. нарязани на кубчета ябълки
1 к.ч. олио
1 ч.ч. начупени орехи
2-3 с.л. какао
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват с миксер около 5 минути. Прибавят се киселото мляко с бакпулвера, олиото и пак се разбива за кратко. След това се прибавя пресятото брашно, ванилията и отново се разбива.
2
Сместа се разделя на две части, като в едната се слага какаото и се разбърква до получаването на хомогенна смес. В другата смес се прибавят ябълките и орехите, обърква се и се изсипва в намазнена и посипана с брашно тавичка. Отгоре се изсипва и какаовата смес като с помоща на вилица се прави зиг заг, за да стане шарено.
3
Пече се в загрята на 180°С фурна до зачервяване. Поръсва се с пудра захар по желание.

Съвет:
Моя съвет е пая да се приготви с червени ябълки, за да стане по-сочен! В сместа може да се настърже и лимонова или портокалова кора по желание!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: