Ябълков сладкиш

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4–5 ябълки
3 яйца
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. смлени орехи
олио за намазняване на тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Последователно се прибавят олиото, брашното, размесено с бакпулвера, канелата, орехите и накрая – настърганите на едро ренде ябълки.
2
Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка(с размери на електрическа тенджера).Пече се във фурна на 180 градуса и се нарязва след като изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много вкусен кекс,а и бързо свършва.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Най-вкусния кекс. Става любим на цялото семейство!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Да, точно така - количеството на бакпулвера е коригирано на 1 ч. л.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Може би ябълките са малко в повече. Аз сложих 4 и след 30 мин печене все още беше глетав. А и може би сте имали предвид 1 ч. л. бакпулвер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта