Ябълков сладкиш

Хранене на детето от 1 до 3 години
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2015
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4–5 ябълки
3 яйца
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. смлени орехи
олио за намазняване на тавата



Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Последователно се прибавят олиото, брашното, размесено с бакпулвера, канелата, орехите и накрая – настърганите на едро ренде ябълки.
2
Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка(с размери на електрическа тенджера).Пече се във фурна на 180 градуса и се нарязва след като изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2022
Направих го със Безглутеново брашно и Ксантанова гума и стана също много пухкав и вкусен! Идеален за следобеден брънч със кафе! Благодаря, Бон Апети!
5.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2017
И моя кекс стана леко глетав, но не знам дали ябълките ми бяха повече или защото смених бялото брашно с брашно от лимец, а захарта с кафява
4.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много вкусен кекс,а и бързо свършва.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Най-вкусния кекс. Става любим на цялото семейство!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Да, точно така - количеството на бакпулвера е коригирано на 1 ч. л.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: