Ябълков сладкиш

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
4–5 ябълки
3 яйца
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. олио
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. смлени орехи
олио за намазняване на тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Последователно се прибавят олиото, брашното, размесено с бакпулвера, канелата, орехите и накрая – настърганите на едро ренде ябълки.
2
Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка(с размери на електрическа тенджера).Пече се във фурна на 180 градуса и се нарязва след като изстине.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

25.09.2017
И моя кекс стана леко глетав, но не знам дали ябълките ми бяха повече или защото смених бялото брашно с брашно от лимец, а захарта с кафява
4.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Много вкусен кекс,а и бързо свършва.
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Най-вкусния кекс. Става любим на цялото семейство!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Да, точно така - количеството на бакпулвера е коригирано на 1 ч. л.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2015
Може би ябълките са малко в повече. Аз сложих 4 и след 30 мин печене все още беше глетав. А и може би сте имали предвид 1 ч. л. бакпулвер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта