Ягодов тарт

Тук ще откриете хрупкава маслена основа, сметанов крем, глазура от запечени белтъци и свежи ягоди
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2013
Ягодов тарт
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 яйце
90 г пудра захар
125 г краве масло
1 с. л. студена вода

за крема:
350 мл прясно мляко
150 мл животинска сметана
100 г захар
6 жълтъка
1 ванилия
40 г царевично нишесте

за гарниране:
6 белтъка
100 г захар
50 г бял шоколад
1 щипка сол
300 г ягоди
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Ягодов тарт

Маслото, брашното и пудрата захар се слагат в блендер. Разбива се, докато се получат трохи. Добавят се яйцето и водата, отново се разбива, докато се получи хомогенна смес. Тестото се прибира в хладилник за 30 минути.

 


2
Ягодов тарт 2

Млякото, ванилията и сметаната се сипват в касерола и се кипват.

 


3
Ягодов тарт 3

Жълтъците се разбиват със захарта и към тях се налива горещата смес, при постоянно бъркане. Всичко се слага на котлона да се сгъсти.

 


4
Ягодов тарт 4

Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към млечната смес, бърка се до сгъстяване. Охлажда се. След това се разбива с миксер.

 


5
Ягодов тарт 5

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се слага във форма за тарт, така че да покрива и стените. Стърчащите краища се изрязват. Върху него се слага пергаментова хартия с морска сол отгоре.

 


6
Ягодов тарт 6

Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. После солта и хартията се махат и се пече още 10 минути. Охлажда се.

 


7
Ягодов тарт 7

Шоколадът се разтопява в микровълнова фурна и с него се намазва блата. Отгоре се разпределя крема.

 


8
Ягодов тарт 8

Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Прибавя се захарта и отново се разбива до твърд сняг. Върху крема в кръг с помощна на пош се редят розички от разбитите белтъци, след това от ягодите, нарязани на две, после отново кръг от белтъчни розички, ягоди, белтъци, и в средата се слагат ягоди.

 


9
Ягодов тарт 9

Белтъците се запичат с горелка. Тартът се охлажда и се сервира поръсен с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Ето го!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Лесен за приготвяне и вкусен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2014
Страхотнае !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: