Ягодова торта с бишкоти

Лека, бърза и много пролетна торта
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2012
Ягодова торта с бишкоти
 
Необходими продукти:
500 г ягоди
400 г бишкоти
250 г захар
500 г сирене „Маскарпоне”
400 г заквасена сметана
200 г крем сирене
50 мл бренди
200 мл портокалов фреш (за напояване на бишкотите)
сокът и кората от 1 портокал (за крема)
2 стръка мента
1 ванилия

за декорация:
200 г ягоди
листа мента


Начин на приготвяне:
1
Ягодова торта с бишкоти

Сиренето „Маскарпоне”, заквасената сметана, крем сиренето и захарта се разбиват на пухкав крем,  с миксер (за около 10 минути).

 


2
Ягодова торта с бишкоти 2

Ароматизира се с ванилията, сокът и настърганата кора от портокал и брендито, и отново се разбива.

 


3
Ягодова торта с бишкоти 3

Ягодите се нарязват на малки кубчета и се прибавят към крема, заедно с наситнената мента.

 


4
Ягодова торта с бишкоти 4

По стените и дъното на кръгла форма за торта (с диаметър 26 см), се подреждат потопените в портокаловия сок бишкоти.
 

5
Ягодова торта с бишкоти 5

Разпределя се 1/2 от крема, върху него отново се слага ред бишкоти и се завършва с останалия крем.

 


6
Ягодова торта с бишкоти 6

Тортата се оставя в хладилник поне за 6 часа. Преди поднасяне се декорира с нарязани ягоди и листенца мента.


Подобни рецепти:
Коментари (73)
73.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2021
Супер се получи
72.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2020
Много вкусна торта!
71.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2019
Вкусна
70.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2019
Стана страхотна и на вид и на вкус!
69.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2018
Супер лесна и много вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: