Яхния от пресен лук с маслини

Лесно постно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 връзки пресен лук
1 ч. л. червен пипер
2 пресни картофа (200 г)
200 г зелени маслини (без костилки)
600 мл зеленчуков бульон
4 стръка пресен чесън
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от пресен лук с маслини
Лукът и чесънът се почистват, нарязват се на парчета с дължина 2 см и се готвят в олиото и малко от бульона, докато омекнат леко.
2
Яхния от пресен лук с маслини 2
Прибавят се измитите и нарязани картофи и маслините. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Яхния от пресен лук с маслини 3
След като са сварени картофите, яхнията се посипва с нарязания наситно магданоз.
4
Яхния от пресен лук с маслини 4
Брашното се препича на сух тиган, към него се наливат 2 черпака от бульона и след това се прибавя към яхнията.
5
Яхния от пресен лук с маслини 5
Поръсва се с червения пипер, разбърква се и се оставя да се вари 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Стана превъзходна със свинско :)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2014
Супата е много приятна. Мисля да я въведа в редовното си постно меню.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Страхотна рецепта! С една добавка от мен вместо сол подправих със Самардала.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: