Тиквички с ориз

Леко и ароматно постно пролетно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиквички
2 връзки пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
200 г бисерен ориз
500 мл зеленчуков бульон
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквички с ориз
Тиквичките се нарязват на кръгчета, без да се белят.
2
Тиквички с ориз 2
Оризът се измива.
3
Тиквички с ориз 3
Наситненият лук и оризът се запържват в олиото, прибавя се и наситненият чесън и се пържи, докато оризът стане стъклен. Сместа се овкусява с наситнените копър и магданоз, сол и черен пипер.
4
Тиквички с ориз 4
Дъното и стените на намазнена тава се покриват плътно с тиквичките, отгоре се разпределя оризът и се налива бульонът.
5
Тиквички с ориз 5
Подреждат се и останалите тиквички и се поливат с малко олио. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се пече 1 час и 10 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Не се получи лошо.
15.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Бързо, лесно и вкусно! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/07/zucchini-mit-reis.html
14.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
В къщи тиквичките са на особена почит! Строхотно се получи. Благодаря!
13.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
Една идея по-малко тиквички и една идея повечко ориз и става супер.
12.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2014
Страхотна рецепта, става бързо и е вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: