Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро

Гост: леля Невена, Копривщица
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2003
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро
 
Необходими продукти:
6-7 глави лук
200 г сухи сини сливи
500 г свински ребра
олио
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро
Сливите се заливат с топла вода и престояват в нея, докато набъбнат. Лукът се нарязва на колелца и се запържва за няколко минути в 6-7 с. л. олио. Поръсва се с пипер и се залива с 1 ч. ч. от водата, в която са киснали сливите.
2
Яхния с лук, сини сливи и свинско ребро 2
В тенджерата се поставят сливите и нарязаните на парченца ребра, посолява се и се налива топла вода до нивото на продуктите. Гозбата се вари около 1 час на тих огън под капак, като от време на време се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
kiwi коментира рецептата Зелени кюфтета на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: