Яхния с тиква и ориз

Гост: д-р Величкова
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2008
Яхния с тиква и ориз
 
Необходими продукти:
1/2 тиква
120 г бял ориз
100 г гъби
20 г кашкавал
50 мл олио
2 домата
1 глава лук
2-3 стръка магданоз
3 щипки черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Яхния с тиква и ориз
Тиквата се почиства, нарязва се на по-дребни кубчета и се задушава под капак в дълбок съд с 1/2 ч. ч. вряла вода.
2
Яхния с тиква и ориз 2
Гъбите се нарязват на филии и се задушават 5–6 минути със 100 мл вода.
3
Яхния с тиква и ориз 3
Лукът се нарязва надребно и се запържва в отделен съд с олио.
4
Яхния с тиква и ориз 4
Добавят се ориз и сол и се разбърква. Сипват се 200 мл вода и се вари под капак около 30 минути.
5
Яхния с тиква и ориз 5
Доматите се настъргват и се изсипват при ориза и лука. Овкусява се с черен пипер.
6
Яхния с тиква и ориз 6
Магданозът се наситнява и се смесва с доматите, ориза и задушените гъби.
7
Яхния с тиква и ориз 7
Сместа се разбърква добре и се прехвърля в съд за печене.
8
Яхния с тиква и ориз 8
Отгоре се изсипва задушената тиква.
9
Яхния с тиква и ориз 9
Поръсва се с настърган кашкавал и се полива с 200 мл вода. Ястието се пече във фурна на 180 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


266 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: