Яйчен пудинг с яйчен сос

Гост: Жоро Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 белтъка
7 с. л. захар
масло за намазване
5 жълтъка
5 с. л. порто (ликьор)
5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Яйчен пудинг с яйчен сос
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с 5 с. л. захар.
2
Яйчен пудинг с яйчен сос 2
Останалата захар се карамелизира и се разстила по стените на намаслена форма за кекс.
3
Яйчен пудинг с яйчен сос 3
Отгоре се намазват белтъците и се пекат на водна баня 1-1 1/2 час в предварително загрята на 160 градуса фурна.
4
Яйчен пудинг с яйчен сос 4
Жълтъците се разбъркват със захарта за соса на водна баня, така че захарта да се разтопи.
5
Яйчен пудинг с яйчен сос 5
Виното се прибавя постепенно, докато се получи средно гъст сос.
6
Яйчен пудинг с яйчен сос 6
Изпеченият десерт се обръща в чиния за сервиране и се нарязва на порционни парчета.
7
Яйчен пудинг с яйчен сос 7
Поднася се полят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: