Яйца, облечени в картофи

Авторска рецепта
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 01.03.2014
Яйца, облечени в картофи
 
Необходими продукти:
за картофената обвивка :
500 г сварени картофи
4 яйца
6-7 с. л. царевично брашно
6-7 с. л. брашно
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
10 сварени яйца
сол на вкус

за гарнитурата:
1 свежа маруля
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
сол, оцет и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца, облечени в картофи
В подходяща купа настържете с ренде сварените картофи. Към тях прибавете сол, черен пипер, 4 яйца, 6 с. л. царевично брашно и 6 с. л. брашно. Омесете съставките. Трябва да получите меко и лепкаво картофено тесто. (Ако е нужно, добавете още брашно, до получаването на търсената консистенция.) След това оставете картофено тесто настрана, да отпочива.
2
Яйца, облечени в картофи 2
Почистете сварените яйца и ги посолете според вкуса си. Включете фритюрника. От замесеното картофено тесто, с намокрени ръце, оформете кръг, облечете яйцето и го затворете, като притиснете с двете си ръце за да оформите нещо като топка. Пуснете я да се изпържи. Намокрете си отново ръцете и направете по същия начин и следващото яйце. Изпържените облечени яйца отцеждайте от мазнината върху метална решетка. Не ви препоръчвам да го правите върху кухненска хартия, защото тя задържа мазнината, отцеждането спира и не се получава хрупкава коричка. От марулята, репичките и пресния лук направете свежа салата, която използвайте за гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
От вътре останаха сурови-направо течни а доста ги пържих.
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
ще сготвя !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: