Яйца по флорентински

Със спанак, сметана и пармезан
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
120 г почистен спанак
40 г сирене „Пармезан“
80 мл животинска сметана
2 с. л. краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
4 филийки хляб с квас
1 скилидка чесън
3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Яйца по флорентински
Спанакът се сотира в маслото за кратко. Овкусява се със сол, черен пипер и индийското орехче.
2
Яйца по флорентински 2
Разпределя се в 2 гювечета.
3
Яйца по флорентински 3
Във всяко гювече се чуква по едно яйце, налива се сметана, поръсва се сол, черен пипер и настърган пармезан.
4
Яйца по флорентински 4
Пекат се 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Яйца по флорентински 5
Хлябът се запича във фурната на същата температура, докато стане златист и хрупкав.
6
Яйца по флорентински 6
След това се натрива с чесън и се намазва със зехтин.
7
Яйца по флорентински 7
Ястието се поднася с хрупкавия хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2020
Много сполучлива рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2018
Много бързо и вкусно ястие. Ще го приготвям често. Нямам гювечета за отделни порции, приготвих го в тендженра от подобен материал.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: