Задушена риба в джинджифилов сос

Дата: 20.01.2003
Източник: Бон Апети
Задушена риба в джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
600 г лефер
1 с. л. нишесте
1/4 с. л. сух джинджифил
1 с. л. ябълков оцет
1-2 с. л. соев сос
2 с. л. кетчуп
1 кубче пилешки бульон
3 резенчета корен от джинджифил
1 морков
2-3 с. л. скилидки чесън
3 стръка праз лук
3-4 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Задушена риба в джинджифилов сосЯбълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка.
Върху рибата се правят напречни разрези, след това се полива с маринатата и се оставя да отлежи.
2
Задушена риба в джинджифилов сос 2Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на лентички. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута.
3
Задушена риба в джинджифилов сос 3След това се наливат 400 мл вода, прибавят се пилешкият бульон и кетчупът. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. В соса се налива разтвореното в малко вода нишесте, разбърква се и с него се заливат рибите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта