Агнешко с ориз пилаф, бадеми и сушени плодове

Източник: Анонимен
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (около 1 кг)
1 ч. л. сух джоджен
4-5 стръка пресен лук
7-8 бр. сушени кайсии
25 г масло
50 г стафиди
50 г едро смлени бадеми
300 г ориз
1 щипка индийско орехче
2 щипки кимион
2 щипки канела
25 г масло
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Агнешко с ориз пилаф, бадеми и сушени плодове
Плешката се обезкостява. Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва на силен огън в предварително загрятото масло. След това се похлупва и се задушава на тих огън, докато месният сок се изпари. Към края се подправя със сол, канела, кимион и индийско орехче.
2
Агнешко с ориз пилаф, бадеми и сушени плодове 2
Пресният лук се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. Изсипва се оризът и се запържва, докато стане стъклен (3-4 минути). Добавят се бадемовите ядки, наливат се 900 мл кипнала вода и се посолява. Къкри на тих огън под капак.
3
Агнешко с ориз пилаф, бадеми и сушени плодове 3
Щом оризът почти поеме водата, се добавят наситнените кайсии и стафидите. Пилафът е готов, когато водата напълно се поеме от ориза.
4
Агнешко с ориз пилаф, бадеми и сушени плодове 4
Порцията се оформя, като от едната страна се поставя агнешкото, от другата се сипва от пилафа и по желание се поръсва с пресен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: