Боб с пастърма

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2003
Боб с пастърма
 
Необходими продукти:
600-700 г овча пастърма
300-400 г фасул
1 глава лук
3-4 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Боб с пастърма
Фасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, налива се нова и след като кипне, отново се изхвърля. Фасулът се залива с 1 1/2 л студена вода и се сварява.
2
Боб с пастърма 2
Пастърмата се нарязва на едри парчета, поставя се в съд със студена вода и се оставя да престои 12 часа, за да се обезсоли. След това се залива с нова вода и се сварява.
3
Боб с пастърма 3
В тиган се налива олиото и в него се запържва нарязаният надребно лук. Поръсва се с червения пипер и брашното и веднага се разрежда с 2-3 черпака от бульона на пастърмата.
4
Боб с пастърма 4
Сместа се изсипва в тенджерата при фасула, след което се добавя сварената пастърма. Ври 20 минути, поставят се подправките и се вари още 5 минути. Ако е нужно, се посолява.
5
Боб с пастърма 5
ВАЖНО! Пастърмата никога не се вари заедно с фасула, защото е солена и това ще възпрепятства неговото сваряване.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: