Гювеч от пъдпъдъци с ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2003
Гювеч от пъдпъдъци с ориз
 
Необходими продукти:
4 пъдпъдъка
200 г ориз
30-40 г краве масло
1 глава лук
1 парче целина
1 кубче зеленчуков бульон
1-2 с. л. олио
1 в. ч. бяло полусухо вино
1/2 ч. л куркума
1/2 ч. л. чубрица
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Гювеч от пъдпъдъци с ориз
Пъдпъдъците се забождат с клечки за зъби по крачетата и по крилцата. Поставят се в глинен гювеч заедно с маслото. Съдът се затваря и се поставя в студена фурна. Пекат се 20 минути при температура 180 градуса.
2
Гювеч от пъдпъдъци с ориз 2
Лукът и целината се нарязват надребно. Запържват се за минута в тиган със сгорещеното олио. Налива се виното и след като се изпари, се сипва оризът.
3
Гювеч от пъдпъдъци с ориз 3
След около минута се наливат 750 мл гореща вода, добавят се кубчето бульон, чубрицата и куркумата. Поръсва се с черен пипер и сол на вкус и се кипва.
4
Гювеч от пъдпъдъци с ориз 4
Запечените пъдпъдъци се изваждат от гювеча. В него се изсипва оризът, след това се връщат пъдпъдъците. Пече се в умерена фурна при температура 160 градуса, докато оризът поеме водата (около 30 минути).

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2014
За първи път готвя пъдпъдъци. Тази рецепта определено е добра, стига да ви харесва това доста специфично на вкус месо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: