Мусака от Царска Бистрица

Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2003
Мусака от Царска Бистрица
 
Необходими продукти:
300 г агнешка кайма
700 г телешка кайма
1 патладжан
1 тиквичка
1 глава лук
3-4 картофа
150-200 г стерилизирани домати
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1-2 стръка копър
1-2 стръка магданоз
1 ч. л. джоджен
1-2 стръка целина
1 с. л. брашно
2 жълтъка
30 г краве масло
150 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Мусака от Царска Бистрица
Лукът се нарязва наситно и се запържва. Когато стане "стъклен", се добавя каймата, разбърква се и се пържи, докато стане на трохи.
2
Мусака от Царска Бистрица 2
Патладжанът се обелва, посолява се и след като се изцеди от горчивия сок, се нарязва на колелца. Тиквичката се измива и се нарязва на кубчета. Прибавят се към каймата и леко се запържват.
3
Мусака от Царска Бистрица 3
Доматите се нарязват наситно и се добавят в плънката, след като тиквичката се позапържи. Разбърква се и се овкусява с подправките.
4
Мусака от Царска Бистрица 4
Маслото за заливката се разтопява, сипва се брашното, запържва се до златисто и внимателно се разрежда с млякото. Жълтъците се разбиват и в тях се налива белият сос.
5
Мусака от Царска Бистрица 5
Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета. В гювече се редят плънка, картофи и отново плънка. Накрая се полива със заливката и се пече в умерена фурна 30-40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: