Задушен заек с вино

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2003
Задушен заек с вино
 
Необходими продукти:
1 заек (1,200 кг)
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сол
1-2 щипки кимион
1 ч. л. чубрица
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 резен целина
3 моркова
2-3 глави лук
сол и черен пипер за поръсване
100 г пушена свинска сланина
1 ч. л. сух магданоз


Начин на приготвяне:
1
Задушен заек с вино
Заекът се нарязва на 4-5 порции и се овкусява със сол и червен пипер. Сланината се нарязва надребно, слага се в сух дълбок тиган и когато пусне мазнина, пръжките се изваждат. Месото се пържи в мазнината, докато леко побелее.
2
Задушен заек с вино 2
Морковите се нарязват на кръгчета, целината – наситно, а лукът – на полумесеци.
3
Задушен заек с вино 3
Запърженото месо се изважда и се поставя в гювеч. В същия тиган се запържват нарязаните зеленчуци. Заливат се с виното и се овкусяват с подправките и доматеното пюре.
4
Задушен заек с вино 4
Зеленчуците се изсипват при заека. Прибавят се пръжките и ястието се залива с гореща вода. Гювечът се похлупва и се пече във фурна при температура 180 градуса около час – час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Сланината придаде страхотен вкус на месото и зеленчуците.Добавих и 1 корен пащърнак и малко дребни печурки. Страхотен резултат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: