Задушени сарми със свински крачета от Берош

Жоро Владимиров приготвя вкусно ястие от швейцарската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5-6 големи зелеви листа
2 свински крачета
6 филии бекон (100-150 г)
4-5 стръка магданоз
500 мл телешки бульон
200 г телешка кайма
200 г свинска кайма
3 жълтъка
2 филии хляб
1/2 -1 глава червен лук
1-2 щипки индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
20-30 г целина
1 морков
1/2 от бялата част на стрък праз
2 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Задушени сарми със свински крачета от Берош
Свинските крачета се сваряват за 30-40 минути. Зелевите листа се слагат в тенджера с подсолена и подкиселена с оцет вода, варят се 8 минути и след това се охлаждат.
2
Задушени сарми със свински крачета от Берош 2
Двата вида кайма се смесват в купа. Добавя се натрошената среда на хляба и нарязаният наситно лук.
3
Задушени сарми със свински крачета от Берош 3
Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавят се жълтъците и хубаво се омесва.
4
Задушени сарми със свински крачета от Берош 4
Морковът, целината и стръкът праз се разрязват по дължина.
5
Задушени сарми със свински крачета от Берош 5
Завързват се на снопче заедно със стръковете магданоз.
6
Задушени сарми със свински крачета от Берош 6
Върху всеки бланширан лист зеле се сипва от плънката и се завиват сарми.
7
Задушени сарми със свински крачета от Берош 7
Всяка от сармите се увива в тънко парче бекон и се връзва с конец като пакетче, така че да не се разтваря.
8
Задушени сарми със свински крачета от Берош 8
Сармите се подреждат в правоъгълна тава, в двата края на която се поставят сварените свински крачета. По средата се слага букет "Гарни". Ястието се залива с бульона и се пече 40-45 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
9
Задушени сарми със свински крачета от Берош 9
След това свинските крачета се обезкостяват и месото се нарязва надребно. Конците на сармите се отстраняват.
10
Задушени сарми със свински крачета от Берош 10
Сармите се сервират със сос от този, в който са се задушавали. В соса се слагат парченца от свинските крачета, поръсват се с наситнен магданоз и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: