Пиле в зелен сос с тиквено семе

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
200 г спанак
80-100 г белено тиквено семе
100 мл готварска сметана
2 стръка пресен лук
2 дафинови листа
1 кубче зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. къри
1 – 1 1/2 кг морска сол
4 големи картофа


Начин на приготвяне:
1
Пиле в зелен сос с тиквено семе
Картофите се измиват много добре с четчица, след което се подсушават. Дъното на тава се покрива с морска сол и върху нея се нареждат картофите.
2
Пиле в зелен сос с тиквено семе 2
Отгоре картофите се покриват добре с морска сол. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 40 минути.
3
Пиле в зелен сос с тиквено семе 3
Пилешките гърди се нарязват на тънки ивици.
4
Пиле в зелен сос с тиквено семе 4
В тенджера се налива вода, овкусява се с бульон и дафинов лист и се кипва. Слагат се ивиците пилешко и се задушават 10-12 минути.
5
Пиле в зелен сос с тиквено семе 5
Пресният лук се нарязва надребно. Зехтинът се загрява в тиган, сипват се наситненият лук и тиквеното семе и се сотират за 20 секунди.
6
Пиле в зелен сос с тиквено семе 6
Добавя се спанакът и се поръсва с къри.
7
Пиле в зелен сос с тиквено семе 7
Веднага след това се залива с малко от пилешкия бульон (50-80 мл).
8
Пиле в зелен сос с тиквено семе 8
След още 10 секунди се налива сметаната. Сместа се загрява кратко, сваля се от котлона и се пюрира.
9
Пиле в зелен сос с тиквено семе 9
В порционна чиния се сипва от спаначеното пюре и върху него се подреждат ивици пилешко.
10
Пиле в зелен сос с тиквено семе 10
Изпечените картофи се нарязват на четвъртини (без да се белят), подреждат се в чинията, поливат се с малко зехтин и порцията е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: