Заек фрикасе с кестени

Крехко месце с богат сос
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
300 г пресни горски гъби (микс)
200 г кестени
60 г краве масло
500 мл пилешки бульон
200 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
30 мл олио
4 скилидки чесън
1 стрък праз
1 лимон
3 жълтъка
3 стръка мащерка
2 стръка магданоз (+ за поръсване)
1 стрък салвия
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек фрикасе с кестени
Кестените се цепват на кръстче и се пекат 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Белят се, докато са още топли.
2
Заек фрикасе с кестени 2
Заекът се реже на парчета.
3
Заек фрикасе с кестени 3
В лист от праза се завиват дафиновият лист, мащерката, салвията и магданозът. Завързват се.
4
Заек фрикасе с кестени 4
Чесънът и останалият праз се наситняват. Гъбите се почистват и се режат на едро.
5
Заек фрикасе с кестени 5
Олиото и половината масло се нагряват в дълбок съд. Заекът се овкусява със сол и черен пипер и се запържва от всички страни, до златисто. Изважда се.
6
Заек фрикасе с кестени 6
В същия съд се запържват чесънът и празът.
7
Заек фрикасе с кестени 7
Щом станат златисти, се добавят гъбите, кестените и останалото масло. Наливат се виното и бульонът, пуска се букетът „Гарни“. Месото се връща в тенджерата. Ястието се оставя да къкри 40–50 минути на слаб огън, под капак.
8
Заек фрикасе с кестени 8
В купа се разбиват сметаната, жълтъците и сокът от лимон.
9
Заек фрикасе с кестени 9
Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Застройва се с яйчената смес.
10
Заек фрикасе с кестени 10
Сервира се с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: