Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2003
Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин
 
Необходими продукти:
5 заешки котлета
бялата част от 1 стрък чесън
1 с. л. зехтин
10 листа от маруля
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. сметана
100 мл пилешки бульон
1/2 щипка розмарин
1 щипка майорана
1 в. ч. бяло шампанско (50 мл)
4-5 обезкостени маслини
10 г масло
1-2 с. л. зехтин
1 стрък чесън
1 ч. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин
Котлетите се подсушават и се подправят със сол и черен пипер. Запържват се от двете страни в сгорещения зехтин и маслото за 3-4 минути, след което се прехвърлят в друг съд.
2
Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин 2
Чесънът се нарязва наситно, запържва се в мазнината от заека за около 30 секунди и се прибавят маслините. Налива се шампанското, изчаква се да се изпари и се поръсват майораната и розмаринът. Отново се разбърква.
3
Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин 3
Налива се пилешкият бульон и когато кипне, се прибавят изпържените вече заешки котлети. Варят се няколко минути, след което се изваждат. В соса се прибавя сметаната и се разбърква.
4
Заешки котлети в шампанизиран сос с розмарин 4
Бялата част на чесъна се нарязва наситно и се сотира за 30 секунди. Прибавя се нарязаната маруля, посолява се и се разбърква. Ястието се сервира, като котлетите се подреждат в кръг по края на чинията, заливат се със соса и в центъра се поставя сотираната маруля.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



207 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: