Бадемово пиле с лимонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 12.05.2003
Бадемово пиле с лимонов сос
 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
100 г бадеми
2 белтъка
нишесте за паниране
олио за фритюрно пържене
сок от 2 лимона
1 с. л. ябълков оцет
2 с. л. захар
1 с. л. нишесте


Начин на приготвяне:
1
Бадемово пиле с лимонов сос
Пилешките гърди се нарязват на еднакви по големина кубчета, осоляват се и се овалват в нишестето. Бадемите се смилат до получаването на ситни трохи.
2
Бадемово пиле с лимонов сос 2
Парчетата месо се потапят в разбитите белтъци, овалват се в бадемовите трохи и се оставят да престоят 30 минути на хладно. След това се пържат в обилно количество умерено загрята мазнина, като се слагат на части. Изваждат се върху салфетка.
3
Бадемово пиле с лимонов сос 3
Сокът от лимоните, ябълковият оцет и захарта се смесват и се загряват на котлона. Нишестето се разтваря в малко вода и като се бърка непрекъснато, се налива в сока, за да го сгъсти. Поднася се в малки купички.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: