Пълнен заек по караджейски

Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2003
Пълнен заек по караджейски
 
Необходими продукти:
1 заек заедно с дробчетата
1 ч. л. чубрица
3-4 с. л. олио
1 ч. ч. мариновани гъби
1/2 домат
1 к. ч. ориз
1 голяма глава лук
сол и черен пипер на вкус
моркови за шпиковане
сланина за шпиковане
1 ч. л. джоджен


Начин на приготвяне:
1
Пълнен заек по караджейски
Дробчетата се нарязват и се запържват в мазнината за 4-5 минути. Прибавя се нарязаният наситно лук, разбърква се и се пържи, докато лукът стане "стъклен".
2
Пълнен заек по караджейски 2
Добавя се оризът, налива се 1 к. ч. вода и след като заври, се слагат нарязаните на кубчета домат и гъби и се подправя с чубрица, джоджен и сол.
3
Пълнен заек по караджейски 3
Сланината и морковът се нарязват на ивички, подходящи за шпиковане. В заека с нож се правят малки разрези и се запълват с ивичките сланина и морков.
4
Пълнен заек по караджейски 4
Шпикованият заек се овкусява отвътре и отвън с черен пипер и сол, след което се пълни с плънката и се зашива. Поставя се в тава с малко мазнина и около 1 пръст вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече при температура 220 градуса около 1 1/2 ч.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2014
Рецептата е страхотна. Стана много крехко и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



112 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: