Пълнен заек по домашному

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2003
Пълнен заек по домашному
 
Необходими продукти:
1 заек (с дреболиите)
100 г ориз
1 стрък праз
3 стръка лук
50-100 г пушени гъши гърди
100 г гъби
1 в. ч. бяло вино
1 ч. л. соев сос
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сол
2-3 стръка магданоз
олио за пържене
2 с. л. соев сос
сол, черен пипер и чубрица за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Пълнен заек по домашному
Заекът се намазва със соевия сос и се поръсва с чубрица, сол и черен пипер. Оставя се да престои в маринатата около 1 - 1 1/2 часа.
2
Пълнен заек по домашному 2
Дреболиите от заека се нарязват на малки кубчета и се пържат в мазнината. Лукът и празът се нарязват на колелца, гъбите – на филийки, гъшите гърди – на ивички и заедно се прибавят към запържените дреболии. Разбърква се и се задушава 5 минути.
3
Пълнен заек по домашному 3
След това се сипва оризът и се налива виното. Плънката се овкусява с подправките и се оставя на котлона, докато оризът поеме течността.
4
Пълнен заек по домашному 4
Заекът се пълни с плънката, зашива се и се поставя в тава с малко вода. Покрива се с алуминиево фолио и се пече в силна фурна не повече от 90 минути. След това фолиото се маха и заекът се запича, докато се зачерви. Сервира се поръсен с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2016
Рецептата е добра и предразполага към творчество. Месото става по-сухо сравнено със заек, приготвен в гърне. Заслужава си да опитате - върви страхотно с вино розе.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Промените, които направих спрямо това, което се яде у нас: вместо гъши гърди, сложих свински, гъбите замених с морков. Стана много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Става много вкусно. Вместо гъши гърди слагам свински пушени и вместо ориз слагам гъби. В къщи е любимия заек по домашному.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2013
Страхотна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: