Лаврак с люспи от картофи

Любимият специалитет на италианския майстор Бернхард Айхнер, с ароматна гарнитура от аспержи и билки
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лаврак (400 г)
4-5 бр. аспержи
1 картоф
1 обелен домат
1 скилидка чесън
3-4 стръка магданоз
2-3 стръка мащерка
1 стрък розмарин
3-4 с. л. зехтин
1 ч. л. сметана
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лаврак с люспи от картофи
Рибата се почиства и се филетира. Отделя се парче от около 20-30 г, слага се в пасатор заедно с черния пипер и сметаната и се пасира. Трябва да се получи гъста лепкава смес (рибно лепило).
2
Лаврак с люспи от картофи 2
Картофът се нарязва на много тънки филии. От тях с помощта на малък готварски пръстен се изрязват кръгчета ("люспички").
3
Лаврак с люспи от картофи 3
Филето се подправя със сол и черен пипер. Намазва се с рибното лепило и отгоре започват да се лепят картофените кръгчета, така че да наподобяват люспи на риба.
4
Лаврак с люспи от картофи 4
Филето се поставя в тиган с нагорещен зехтин с украсената страна надолу. След около 2 минути се обръща, за да се изпържи и от другата страна, а в тигана се добавят сплесканата скилидка чесън, розмаринът и мащерката.
5
Лаврак с люспи от картофи 5
В мазнината от филето се слагат почистените аспержи и обеленият, почистен от семето и нарязан на малки парчета домат, поръсват се с наситнен магданоз и черен пипер на вкус и се запържват.
6
Лаврак с люспи от картофи 6
В продълговата чиния се сипват аспержите, върху тях се слага филето, отстрани се подреждат парченцата домат. Полива се с малко зехтин и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: