Кузу гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2003
Кузу гювеч
 
Необходими продукти:
500 г обезкостен агнешки бут
200-250 г зелен фасул
2 тиквички
1 патладжан
3 домата
3 стръка пресен лук
2 стръка чесън
3-4 картофа
3-4 зелени чушки
200 г бамя
1 к. ч. олио
1 ч. л. сол
2-3 щипки кимион
1 ч. л. червен пипер
4-5 щипки куркума
сол, черен пипер и кимион за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Кузу гювеч
Патладжанът се нарязва на колелца, посолява се и се подрежда в тава, за да се изцеди горчивият сок.
2
Кузу гювеч 2
Агнешкото месо се нарязва на порционни парчета, които се поръсват със сол, червен пипер, кимион и куркума и се пържат в тиган със силно загрята мазнина до зачервяване.
3
Кузу гювеч 3
Лукът и чесънът се нарязват наедро и се изсипват в тигана. Чушките се режат на кръгчета, тиквичките и патладжанът – на кубчета, картофите – на четвъртинки и зедно с бамята (цяла) се поставят при останалите продукти.
4
Кузу гювеч 4
Поръсва се с черен пипер, кимион и сол и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Накрая се слага зеленият фасул. Щом кипне, ястието се прехвърля в гювеч. Пече се около 1 час в умерено загрята фурна, след това се слагат нарязаните на кубчета домати и се пече до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: