Месо по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г свинско контра филе
100 г стерилизирани гъби
2 сушени червени чушки
1 глава лук
1 домат
олио за пържене
3-4 с. л. олио
1-2 с. л. брашно
1 ч. л. универсална подправка


Начин на приготвяне:
1
Месо по селски
Месото се нарязва на парчета (кубчета) и се пече на скара от всички страни.
2
Месо по селски 2
Лукът се нарязва наситно, доматът и чушките – на малки кубчета и заедно със стерилизираните гъби се запържват в тиган с нагорещено олио.
3
Месо по селски 3
Към запържените гъби и зеленчуци се прибавя изпеченото на скарата месо. Получената смес се прехвърля в глинено гювече.
4
Месо по селски 4

Брашното се запържва до златисто в загрятото олио, след което се разрежда с 1 ч. ч. вода, разбърква се и се подправя с универсална подправка и сол на вкус. Слага се сместа с месото, разбърква се и се оставя да ври, докато се сгъсти.


5
Месо по селски 5
Гювечът се залива с готовия сос и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



115 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: