Патешки гърди в сос от риба тон

Дата: 03.05.2003
Източник: Бон Апети
Патешки гърди в сос от риба тон
 
Необходими продукти:
200 г патешки гърди
3 стръка целина
3-4 с. л. зехтин
10 каперси
50 г риба тон
100 г сметана
4-5 листенца пресен естрагон (1 щипка сух)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патешки гърди в сос от риба тонКожата на патешките гърди се нацепва на ромбчета, след което гърдите се пържат в нагорещения зехтин до златисто. Целината се бланшира в тенджера с кипнала подсолена вода, в която са налети 2 с. л. зехтин.
2
Патешки гърди в сос от риба тон 2В дълбок тиган се налива сметаната за соса, прибавят се рибата тон, каперсите и пресният естрагон, поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се вари, докато се сгъсти.
3
Патешки гърди в сос от риба тон 3Патешките филенца се подреждат в порционна чиния, украсяват се с нарязаната наедро целина, поливат се със соса и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта