Риба по чорбаджийски

Дата: 10.06.2006
Източник: Бон Апети
Риба по чорбаджийски
 
Необходими продукти:
1 голяма пъстърва (1 кг)
100 г бадеми
2 глави лук
2 домата
4-5 стръка магданоз
4-5 с. л. олио за пържене
1 ч. л. вегета
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба по чорбаджийскиРибата се разрязва откъм корема, почиства се хубаво отвътре и отвън и се намазва с олио от външната страна.
2
Риба по чорбаджийски 2Скарата се намазнява с потопено в олио клонче розмарин, слага се пъстървата и се изпича от двете страни.
3
Риба по чорбаджийски 3Бадемовите ядки се счукват в хаванче. Лукът се нарязва наедро, доматите - на кубчета.
4
Риба по чорбаджийски 4Лукът се запържва в нагорещеното олио, след това се прибавят доматите и се подправят с вегета, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Накрая се сипват счуканите бадемови ядки и всичко се смесва добре.
5
Риба по чорбаджийски 5Изпечената риба се поставя в порционна чиния, едната й страна се разрязва през средата, разтваря се внимателно и костите се отстраняват.
6
Риба по чорбаджийски 6Разтворената риба се пълни с плънката, след това се затваря. Сервира се с гарнитура от пресни зеленчуци и сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ivka публикува рецептата Домашно приготвена пица
Красито Петрова се регистрира в сайта.
Мария публикува рецептата Ябълков сладкиш „Роза“
Megy Dobreva се регистрира в сайта.
Албена Тодорова публикува рецептата Бисквитена торта
Албена Тодорова публикува рецептата Кокосови бонбони
Кристина Димитрова публикува рецептата Хляб
Албена Тодорова публикува рецептата Плодова салата
Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Лионез“
Антония коментира рецептата Печен карфиол
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта