Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло

Мариновани в соев сос, мед и чесън, запържени и задушени, крилцата ще задоволят и най-изискания вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г пилешки крилца
1 с. л. мед
1 ч. л. горчица
3 с. л. майонеза
5 с. л. кисело мляко
2 зелени ябълки
500 г зеле
сокът от 1/2 лимон
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 с. л. олио
2 с. л. пчелен мед
6-8 с. л. соев сос
2 стръка пресен чесън
1-2 с. л. сусамово семе
2 с. л. олио за пържене
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло
В купа се смесват наситненият чесън, лимоновият сок, медът, соевият сос, олиото и джинджифилът. Маринатата се разбърква, в нея се поставят пилешките крилца и се натриват добре. Оставят се за няколко часа в хладилник, като периодично се обръщат.
2
Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло 2
Маринованите крилца се подсушават добре и се пържат в предварително загрятата мазнина. След 1 минута се обръщат, налива се маринатата и се задушават под капак 8-10 минути. Щом са готови, се поръсват със сусамово семе.
3
Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло 3
Киселото мляко, майонезата, горчицата, медът и солта за дресинга се смесват и се разбиват с тел.
4
Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло 4
Зелето и обелените и почистени от семето ябълки се слагат в кухненски робот и се настъргват. Салатата се залива с дресинга, разбърква се добре и се оставя да отлежи поне 30 минути.
5
Пилешки крилца със сусам и ябълково колосло 5
При сервиране крилцата се гарнират със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: